Daar ging weer een politiek actief ontspannen weekend ;-)

Daar ging weer een politiek actief ontspannen weekend.

Recentelijk ontving ik van het Homo Emancipatie Netwerk PvdA een uitnodiging om bij hen ledendag aanwezig te zijn, bloed ging natuurlijk stromen waar het niet stromen kon en sloeg deze uitnodiging ook niet af (http://www.homo-emancipatie.pvda.nl/nieuws/nieuws/2012/Ledendag+2012.html).

Deels vanuit mezelf en GroenLinks hou ik mezelf veel bezig met het thema seksualiteit en diversiteit, wat wordt er door de grote ‘boze’ buitenwereld geaccepteerd en wat niet?

In hoe verre bestaat er een tolerantie grens naar anders geaarde mensen, is het standje mij alles best zolang het mijn ‘kind’ maar niet is of zijn ‘we’ een slagje minder tolerant en hebben Homo’s, Lesbo’s, Biseksuelen en Transgenders een tabletje nodig van de dokter?

Hoe combineer je geaardheid en religie en is de Homo haat onder religieuze mensen groter, wat zijn de verschillen tussen de grote steden en kleinere plaatsjes?

Omgekeerd zou je ook de vraag kunnen stellen of het moeilijk is om uit de kast te komen en wat daarbij de grootste drempel is, waarom wordt in 1 gemeente het ene Homo stel wel weg gepest en het andere Homo stel helemaal niet?

De antwoorden hierop weet ik niet, maar vind het wel heel interessant om er over na te denken en ook met andere mensen hierover van gedachte te wisselen.

Afgelopen Zaterdag heb ik ervaren als interessante bijeenkomst en had tevens veel leuke mensen leren kennen, ter afsluiting hadden we nog ergens wat gedronken en elders gegeten wat zeker ook heel gezellig was.

Omgeving 22:50 zat ik weer in de trein richting Hoogeveen, bij thuis komst nog even heel snel mijn mail gecontroleerd en toen ook maar meteen mijn nest ingedoken.

Gisteren piepte mijn wekker om 8:00, bedacht mij meteen en dacht doe dat om 9:00 nog maar een keer. Vanuit GroenLinks Meppel was ik uitgenodigd voor een natuurwandeling in Nationaal Park Weerribben-Wieden die 25 Maart plaats zou vinden (http://meppel.groenlinks.nl/node/80963 ), ons klimaat is gewoon heel belangrijk waar we eigenlijk heel zuinig op moeten zijn, wat is er dan leuker om er gewoon even gezellig met een stel collega’s op uit te gaan onder begeleiding van 2 mensen van Natuurmonumenten.

Het is leerzaam,
Het werkt ontspannend,
Je houd je netwerk en contacten warm,
En het is ook nog eens hartstikke gezond.

ik denk dat onderstaande foto’s genoeg zeggen:

Tussendoor even pauzeren kan ook geen kwaad:

Zwanen:

Nog meer moois:

Zie ook http://meppel.groenlinks.nl/node/81368