Kan sommige bureaucratie niet een tandje lager?

Vorige week woensdag ontving ik een brief van het Openbaar Ministerie waaruit blijkt dat ik aangifte had gedaan van oplichting, dit ging over de periode december 2004 tot aan augustus 2007 ergens in Nederland?

Van mijzelf ‘kan’ ik al mijn aangiftes glas helder plaatsen, boven genoemde echter ‘niet’ en greep dus naar te telefoon om na vraag te doen hoe dat zat. Veel verder kon ik niet geholpen worden totdat ik afgelopen maandag als ik mij niet vergis terug gebeld werd.

Jaren geleden was ik in een corrupt geintje gestonken wat ‘mij’ korting zou opleveren maar uiteindelijk alleen maar eenmalig of stelselmatig geld gekost heeft!

Men noemde niet de naam maar gaf wel aan in welke hoek ik het zou moeten zoeken, vanaf afgelopen maandag heb ik 7 dagen de tijd om alle bonnetjes a.k.a. bankafschriften te verzamelen om aanspraak te maken op een schade vergoeding (kon de aangifte ook plaatsen).

Zelf weet ik echt niet meer voor hoe ver ik de bood was ingegaan, vaag ligt mij bij iets van 150,– maar het zou best ook meer of minder kunnen zijn.

Afgelopen maandag had ik maar telefonisch contact opgenomen met mijn bank om navraag te doen of ik ook oude afschriften zou kunnen opvragen, digitaal worden telkens de laatste 12 maand bij gehouden, oudere afschriften kun je wel opvragen voor maximaal 40,– (per 12 maand)

4 x 40 = 160,–

Gistermiddag had ik gebeld met de politie Hoogeveen om navraag te doen wanneer ik exact aangifte had gedaan, tegen wie en wat er in stond? Dit mocht men natuurlijk niet vrij geven wat op zich heel logisch is.

Even langs komen op het bureau bleek helaas ook niet te kunnen, terwijl ik mijzelf daar netjes legitimeren kan, het schrijven het OM ook zou kunnen tonen plus papierwerk.

Men vroeg toen wel om mijn postcode en huisnummer die ik ook gewoon vrij gaf, na deze genoemd te hebben mocht men nog steeds niets zeggen maar gaf wel meteen een post adres aan mij vrij waar ik al mijn aangiftes of juist deze ene specifieke aangifte zou kunnen gaan opvragen.

Daar zullen met verzending en retourneren zeker enkele dagen overheen gaan zeker omdat er ook nog eens een weekend tussen zit, aanstaande maandag/dinsdag kan ik dus ook nooit de spullen in huis hebben die dan eigenlijk al bij een tussen adres van het OM in huis behoren te zijn.

Zover ik begrepen heb gebeurd er wel werkelijk iets met de klacht, alle slachtoffers zouden een schade vergoeding kunnen gaan ontvangen voor teveel betaalde bedragen.

Hou het fictief gezien even op 150,– voor mijzelf, de praktijk wijst uit dat het 148,38 zou zijn, dan is die 160,– uitgeven aan het opvragen van bank afschriften wel een heel bitter grapje.
Mede doordat steeds meer dingen digitaal gingen en gaan, zou je toch in een dieper archief moeten kunnen kijken, indien niet omdat dat ook niet geheel veilig is op naam?

Per 12 afschriften betaal je 40,– op jaar basis, zelf denk ik intussen te weten onder welke naam ik de tegen rekeninghouder zou moeten kunnen vinden en daarmee worden er vast minder dan 10 volle bank afschriften gevolgd, waarschijnlijk tussen 1 en 5.

40 : 12 = 3,333 et cetera

Voor 3,33 ben ik best bereid om per gevuld afschrift te gaan betalen.

Nu lukt en kan dat niet en dreigt het er naar uit te zien dat ik naar mijn schade vergoeding, werkelijk gemaakte kosten zal kunnen gaan fluiten.

Zelf ga ik uiteraard ‘mijn’ gemaakte aangifte boven water proberen te toveren, hoop dat er een bedrag in staat want dan kan ik met concrete getallen aankomen vanaf het moment dat ik aangifte gedaan had in het verleden.

Erger zou nog zijn dat ik maar voor 50,– opgelicht zou zijn, dan maak ik er nu behoorlijk wat heibel over, maar dan noch? De klacht die ‘ik’ ooit ingediend had blijkt nu pas wat mee te gebeuren?

Vind dat zelf wel een beetje laat, wanneer ik nergens op in zal gaan gaat het Openbaar Ministerie in het Arrondissementsparket mijzelf verder ook niet helpen en zou het dus kunnen laten bij wat het was.

Zelf wens ik juist op de hoogte te blijven, vind het ook top dat ik nu eindelijk eens de gemaakte onkosten terug zou kunnen krijgen (als ik deze gemaakt had), een aangifte doen doe je niet voor de grap.

Zal al mijn gemaakte aangiftes vandaag meteen schriftelijk opvragen per post, de juiste voor 16:00 verzenden aan politie regionale eenheid Noord Nederland en er voor duimen dat ik op tijd een reactie terug krijg om die dan weer door te sturen naar het OM Arrondissementsparket Noord-Nederland.

Vandaag ben ik zeker tot 13:00 bezet wegens andere verplichtingen, dit gezeur kan ik er eigenlijk niet bij hebben maar er moet wel iets mee gaan gebeuren. 😉