Soms moet je durven te experimenteren

Had vanavond wel bijzonder lekker gegeten, aangezien de kerstdagen ‘net’ voorbij zijn controleerde ik even extra goed de inhoud van mijn koelkast en trof er een zak met 400 gram Roerbakmix Oosters gewassen in ijswater, 0,500 kg gehakt en 0,75 cl sinaasappelsap aan.

Eerst 2 genoemden moesten vandaag op, de 0,75 cl sinasappelsap die in het GroenLinks kerstpakket zat stond mijzelf een beetje in de weg, sinaasappelsap vind ik best lekker maar krijg er veelal ook vrij vaal zuurbranden van.

Had ook nog 2 pakken Beef Shanghai in de kast staan en dacht dat ik daarmee vast wel iets lekkers zou kunnen gaan creëren. Als eerste mengde ik de gehakt en de kruidenmix met elkaar en voegde er nog wat soja saus en maggi aan toe.

Had geen balletjes gedraaid maar het geheel gewoon al roerend opgewarmd totdat het bijna gaar was. Vanaf dat moment voegde ik er de mie en de sausmix eraan toe, daar moest ik even opletten.. Streek het geheel zo glad mogelijk zodat er bijna geen hoogte verschillen waren en goot er de sinaasappelsap langzaam aan toe (wel geschud voor gebruik zodat de velletjes ook goed verdeeld waren)

Het geheel al roerend bijna aan de kook gebracht en daarna alles op zacht vuur laten staan, soms tussendoor 1a 2x de boel even omgeroerd en na zo’n 20 minuten toen de boel zo goed als klaar was nog 1x de kruidenolie eraan toegevoegd en nog 1x goed doorgeroerd.

Hao Mi Dao!

Vroeger verving ik de ruime halve liter water voor cola of bier, dat is beiden erg lekker. De methode die ik nu gebruikt heb onthoud ik even extra goed.

Het vlees was wederom extra heet, net op zo’n grens van verbrand je je tong wel of niet door de extra toegevoegde kruiden, de smaak van de sinaasappelsap was extra diep in de mie getrokken die je tong meteen ook weer lekker afkoelt.

Voor de sier zou je de boel nog kunnen opfleuren met citroenschijfjes maar vond dat ditmaal niet nodig.

Dit weekend geef ik mijn telefoons even vakantie en probeer mijn agenda zo leeg mogelijk te houden o.a. voor mijn deelname aan de Nacht van de Vluchteling wens ik een goed campagne plan te schrijven, ook voor overige doeleinden dien ik een aantal campagne plannen te gaan schrijven, hoef mijzelf dus niet te vervelen maar wens tevens ook even niet gestoord te worden hierbij 😉

1 thought on “Soms moet je durven te experimenteren

Reacties zijn gesloten.